Historie
In 1966 wordt het Evoluon aan de stad Eindhoven aangeboden ter ere van het 75-jarig jubileum van Philips. In de eerste plaats had dr. ir. Frits Philips een permanente expositieruimte voor het grote publiek in gedachten. Het ufo-vormige gebouw is dan een educatief technologie museum dat de vooruitgang op diverse terreinen laat zien, met name waar Philips bij betrokken was. Het trekt tot in de jaren 70 grote bezoekersaantallen, mede doordat de bezoekers zelf mochten experimenteren op demonstratiemodellen. Ondanks veel protest besloot Philips, na jaren van geld toeleggen op het Evoluon, de tentoonstelling in 1989 te sluiten. Jaren later kreeg het Evoluon een nieuwe bestemming. Het futuristische gebouw verloor zijn publieksfunctie en ging vanaf 1996 dienstdoen als multifunctioneel congrescentrum en evenementenlocatie dat het vandaag de dag nog steeds is.

Nu
Sinds 1 januari 2022 is Next Nature de nieuwe officiële gebruiker van het Evoluon en met een duidelijke missie: het vernieuwde Evoluon weer toegankelijk maken voor iedereen. Next Nature is hét internationale netwerk voor iedereen die graag meepraat over een toekomst op het gebied van technologie en natuur. Ieder mens op aarde heeft te maken met technologische verandering. NN kijkt met open blik en vertrouwen naar een betere toekomst door technologie, zonder blind te zijn voor de gevaren.

In het vernieuwde Evoluon worden door middel van evenementen en tentoonstellingen allerlei vraagstukken behandeld waarbij technologie en natuur hand in hand gaan. Zal de mens ooit vlees verbouwen zonder dieren te slachten? De robot omarmen als collega? Zullen mannen ooit baby’s krijgen? Het is een zogeheten future lab, waar de bezoeker in een spectaculaire en speelse setting wordt meegenomen in de belevingswereld van toekomstdenkers en -dromers.

 

RetroFuture

In september 2022 is de tentoonstelling RetroFuture geopend, ‘s werelds eerste grote tentoonstelling over de toekomst van het verleden. Wat gisteren vreemd, onwennig en kunstmatig was, is vandaag vertrouwd of zelfs natuurlijk.

Wie de wereld naar zijn hand wil zetten moet vooruitkijken, de toekomst in. Veranderingen en vernieuwing worden in gang gezet door mensen die geloven dat de wereld beter of anders kan. Toekomstdenkers, wie zijn dat eigenlijk? Het zijn de kunstenaars, ontwerpers, wetenschappers en grote denkers die tastbaar maken wat anderen nog niet zien.

 

 

Hoe ziet de wereld eruit over 5 jaar, 50 jaar of zelfs 1000 jaar? Wat ga je later doen, waar zul je straks wonen? Hoe reis je, wat voor werk heb je? De reis bestaat uit vier delen, ondergebracht op de vier ringen van het Evoluon. Op de eerste ring maak je kennis met tien universele toekomstdromen, gezien door de ogen van hedendaagse kunstenaars. Laat je meevoeren door dromen (of nachtmerries) zoals nooit meer werken, vliegen als een vogel, een toren tot aan de hemel en nog veel meer …

 

Welkom in de toekomst van gisteren.

 

Koop je tickets via nextnature.net/retrofuture

 

TASTE THE FUTURE NOW

Het nieuwe restaurant in het vernieuwde Evoluon. Brasserie Next laat je verwonderen wat er gebeurt als mens, natuur en techniek samenkomen, én elkaar uitdagen.

 

Een plek waar je kunt ontspannen, of juist op het puntje van je stoel een ware (smaak)sensatie beleeft. Je leert te zien wat je eet, te herkennen wat je drinkt, te proeven wat je ruikt en te kiezen wat je wilt.

 

We leggen de verbinding tussen technologie en eten & drinken. Een plek waar we uitdagen, inspireren en creëren om samen de toekomst tastbaar te maken.

 

Op onze menukaart staan klassieke gerechten voor iedereen. Van een club tot een 12 uurtje, en van sandwich falafel tot een salade geitenkaas. Maar! Bij Bar Brasserie Next ontdekken we. We zien geen beperkingen en zijn grenzeloos. Zo vind je naast onze klassiekers ook gerechten als salade kwal, spacecake met cbd en een (Louis) Kalff burger wellington. We dagen je uit, we inspireren.

 

Meer over Brasserie Next & het menu: brasserienext.nl