Geef maar toe; geld uitgeven is leuk. Nadat het salaris is gestort staat de een te trappelen om die kekke sneakers te kopen en de ander neemt in de kroeg een wat duurder mixdrankje in plaats van een biertje. Als je op kamers gaat in Eindhoven, is het wel zo leuk dat je de boel gezellig inricht waardoor je je echt thuis voelt. Maar hoe doe je dat zonder (te veel) geld uit te geven? Wij geven jou de beste tips en trucs!

Bezoek kringloopwinkels
Kijk waar de kringloopwinkels bij jou in de buurt zitten. Je zult je verbazen over de goede staat van veel spullen die daar te vinden zijn. Het aanbod is vaak erg breed; van banken die nog geen € 100,- kosten tot een vintage kleed die er nog als nieuw uitziet. Daarbij help je hier vaak indirect goede doel mee en hergebruik is goed voor het milieu!

Een aantal tips:

  • Dorcas
  • Karoesell
  • Emmaus
  • De Grootste Bazaar
  • Het Goed Eindhoven

Wil je toch liever nieuwe spullen? Je kunt bijvoorbeeld bij Ikea, Xenos en Leen Bakker relatief goedkope meubels en woonaccessoires vinden.

Onderhandelen
Bij veel winkels en handelaren kun je onderhandelen over de prijs. Je zou het misschien niet verwachten, maar het is zeker het proberen waard. Je kunt onderhandelen voor een betere prijs of bijvoorbeeld korting op een ander product. Blijf wel vriendelijk bij het onderhandelen; je vangt tenslotte meer vliegen met stroop dan met azijn. Budget opstellen Je hebt er waarschijnlijk geen zin in, maar als je voor jezelf een budget opstelt en je vaste lasten bijhoudt, weet je wat je uit kunt geven zonder in de problemen te komen. Vraag jezelf af wat je écht nodig hebt. Wil je een nieuw bed maar heb je je oude bed nog? Geef dan je geld uit aan een tweedehands wasmachine en spaar de komende tijd voor een nieuw bed.

Online zoektocht
Natuurlijk is internet een walhalla voor iemand die van plan is om te verhuizen. Inspiratie opdoen kent geen grenzen als je Pinterest bezoekt, het sociale medium dat volstaat met foto’s en tips. Dan is er natuurlijk Marktplaats, waar je (vaak) tweedehands artikelen voor een prikkie kunt kopen. Tip: sorteer op prijs. Je zult zien dat de artikelen die dan bovenaan verschijnen vaak gratis of voor een paar cent te koop staan. Meer interesse in nieuwe dure dingen met korting kopen? Ga naar een biedingswebsite zoals www.ibood.com. Hier vind je elke dag nieuwe aanbiedingen waar de nieuwste tv’s voor de helft van de prijs weggaan.

DIY
Do it yourself (DIY) is tegenwoordig helemaal hot. Vind het kanaal Nifty leuk op Facebook en de gekste ideeën komen voorbij waar je eerder nog niet opgekomen was. Ook op YouTube vind je een hoop tutorials waar mensen voordoen hoe je bijvoorbeeld van een lege drankfles een sfeervolle kandelaar of vaas kunt maken (je hebt al genoeg aan een dun touwtje en wat lijm). Recyclen is dus het sleutelwoord!