KSV Franciscus is met haar 900 leden de grootste traditionele studentenvereniging van Wageningen. Als sinds 1910 is Franciscus toonaangevend in het bieden van een sociaal netwerk en evenementen voor en door studenten in Wageningen. Bij Franciscus bouw je vriendschappen en een netwerk op waarmee je niet alleen de mooist denkbare studententijd beleeft, maar ook de rest van je leven veel plezier hebt!

Wanneer je op zoek bent naar een kamer is Franciscus ook een uitkomst. Met 38 verenigingshuizen is er ieder jaar weer plek voor nieuwe eerstejaars. Ook buiten Wageningen zijn we actief. Met negen zusterverenigingen in alle andere studentensteden van Nederland leer je ook daar mensen kennen tijdens verschillende evenementen. Wie weet maak jij wel vrienden bij C.S. Veritas in Utrecht of R.K.S.V. Albertus Magnus in Groningen.

Wij zijn een traditionele studentenvereniging waarbij je als eerstejaars samen met je jaargenoten een jaarclub vormt. Jaarclubs komen iedere maandag samen om te eten op de Sociëteit en daarna een pilsje te drinken aan de bar. Later kun je je ook aansluiten bij een dispuut, welke bestaat uit leden uit alle jaarlagen. Hierdoor maak je binnen onze vereniging snel nieuwe vrienden en voelt Franciscus al vanaf het eerste moment als jouw nieuwe thuis!

Doordat we zo groot zijn hebben we veel diversiteit binnen onze leden die allerlei dingen ondernemen en organiseren. Zo hebben we voor ieder wat wils: van een toneelvereniging en bandjes op cultureel vlak tot commissies die evenementen organiseren en zakelijke relaties onderhouden. De ontwikkelmogelijkheden naast je studie zijn eindeloos! Je leert dus niet alleen veel naast je studie maar je bouwt ook aan een sterk CV door relevante ervaring op te doen.

Kom gerust een kijkje nemen op onze Sociëteit Cantil op de Stadsbrink 373 tijdens de AID en proef zelf de sfeer! Ben je nieuwsgierig geworden naar onze vereniging en al vragen hebben? Stuur gerust een mailtje naar bestuur@ksvfranciscus.nl of kijk op onze website en sociale media.

Website: www.ksvfranciscus.nl
Instagram: @ksvfranciscus
Facebook: KSV St. Franciscus Xaverius
LinkedIn: KSV St Franciscus Xaverius