Voor de fanatieke sporter, of degene die een goede bodem wil leggen voor het stappen, is er deze picobello pasta. Supersnel klaar en nog lekker ook! Let wel op: deze pasta staat erom bekend dat het niet bij één keer opscheppen blijft.

Hoofdgerecht – 15 minuten (3 personen)

Benodigdheden

  • ¾ zak penne
  • 1 bakje Philadelphia roomkaas
  • 1 bosje bosuitjes
  • Geraspte kaas
  • 1 tl sambal
  • 250 gram hamblokjes
  • 1 zak rucola
  • Zout/peper

Bereiding

  1. Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
  2. Snijd de bosui in kleine ringetjes.
  3. Als de pasta gaar is, zet je het vuur uit en gooi je in de pan de gesneden bosui, de hamblokjes, één eetlepel sambal, de roomkaas en naar smaak zout en peper toe.
  4. Na alles goed doorelkaar geroerd te hebben, giet je de inhoud van de pan in een grote ovenschaal. Strooi hier de geraspte kaas overheen en zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 °C.
  5. Als de kaas gesmolten is (na vijf tot zeven minuten) is het klaar om geserveerd te worden! Doe eventueel wat rucola erbij en smullen maar!