Iedereen heeft het er tegenwoordig over en ook steeds meer studenten tonen interesse in de cryptocurrencies. De bitcoin is de meeste bekende, maar er zijn vele andere ‘altcoins’. In 2017 werden alle records gebroken, maar in januari 2018 kreeg de zeepbel toch een aantal prikjes te verduren.

Het in je bezit hebben van en het handelen in cryptocurrencies is steeds populairder aan het worden. Ook onder jongeren en studenten is het populair, omdat ze hopen hier snel geld mee te kunnen verdienen. Doe dit echter enkel met geld dat je zou kunnen missen, want naast de vele succesverhalen (die je vast hebt gehoord) zijn er veel studenten die al heel wat geld hebben verloren door te investeren in virtuele munten. De munten zijn erg volatiel. Stapte je in december 2017 in dan ben je nu wellicht al een hoop kwijt…

Hoe kan ik handelen in bitcoins andere cryptcurrencies?
Om te kunnen handelen in een virtuele munt moet je eerst zo’n virtuele munt kopen. Om een virtuele munt te kunnen kopen heb je een digitale portemonnee nodig waar je deze in kunt bewaren, ook wel een wallet genoemd. Die wallet hoef je niet perse via dezelfde website aan te maken als waar je de bitcoin wilt gaan kopen. Elke wallet heeft namelijk een unieke code waarheen je jouw gekochte virtuele munten kunt versturen. Heb je al wat meer aan crypto waarde, dan is een hardware wallet aan te raden, zoals de Ledger of de Trezor. Offline opslaan is veiliger in verband met hacken.

Simpel beginnen zonder wallet?
Ben je net nieuw in de wereld van de virtuele munten dan kan het handig zijn om te kiezen voor een platform waar je zowel bitcoins kunt verhandelen als bewaren in je wallet. Een voorbeeld hiervan is het nieuwe Nederlandse bedrijf Bitvavo. Via deze website kun je handelen in de meest bekende virtuele munten, waaronder de bitcoin, ripple, Neo en Ethereum. Handig is dat je een bepaald bedrag aan Euro’s via iDEAL stort en dit vervolgens via je dashboard verdeeld over de munten die je in wilt kopen.

Proberen?
Ben je er helemaal klaar voor om je eerste digitale munt te kopen? Neem dan eens een kijkje op Bitvavo voor meer informatie. Let op: dit artikel is puur om te informeren en zeker geen advies! Handel nooit met geld dat je niet hebt of niet kunt missen en begin rustig aan.