De Algemene Leidse Studentenvereniging Quintus is een van de vijf grote studentenverenigingen in Leiden met ruim 1400 leden. Op Quintus combineren we ontspanning, het opdoen van organisatorische vaardigheden en het ontmoeten van en samenwerken met veel verschillende mensen. Dit maakt het lidmaatschap van Quintus tot een fantastische en unieke mix.

Disputen
Kenmerkend voor Quintus is dat iedereen die lid wordt zich aansluit bij een dispuut. Er zijn in totaal 29 disputen, waarvan dertien mannen -en vijftien vrouwendisputen. Er is ook één gemengd dispuut. Zij verschillen onderling van elkaar in karakter door hun eigen tradities en identiteit. Zo is er bij Quintus voor ieder wat wils en bouw je naast een band met je jaargenoten van de vereniging ook een band op met ouderejaarsstudenten van je dispuut. Disputen organiseren ook veel eigen activiteiten zoals datediners, lustrumreizen, gala’s, weekenden, citytrips, sporttoernooien en nog veel meer!

Verenigingsleven
Naast dispuutsactiviteiten worden ook andere grotere activiteiten door leden georganiseerd. Dit kunnen festiviteiten zijn zoals een kerstdiner, gala, musical of een sportweek waarin alle disputen tegen elkaar strijden in verschillende sporten, maar ook serieuzere activiteiten zoals een préborrellezing, de carrièredag of het organiseren van Museumnacht Leiden. Als je bij Quintus gaat kies je voor gave feesten die je nergens anders meemaakt, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden om jezelf naast je studie te kunnen ontplooien. Daarbij kun je denken aan voetbal, hockey, rugby, debat, muziek, toneel en zelfs klaverjassen. Quintus neemt je mee!

Lid worden?
Ben je enthousiast geworden en wil je je inschrijven bij Quintus, kom dan vooral langs in de EL CID! Om alvast kennis te kunnen maken met de disputen kan je in deze week ook mee-eten met dispuutseten. Kijk voor meer informatie over de EL CID op www.quintuselcid.nl of bekijk onze eigen website www.alsvquintus.nl.

Is dit de zomer dat jij Quint wordt?