Studentenvereniging Osiris is de grootste studentenvereniging van Leeuwarden. De vereniging is opgericht in 1996 door een fusering van drie verenigingen, Reholitas uit Bolsward, Demeter uit Groningen en Abundia uit Leeuwarden. Als vereniging zijn wij verbonden aan Hogeschool Van Hall Larenstein, een van oorsprong agrarische hogeschool met inmiddels een geruime diversiteit aan opleidingen, en zo divers zijn onze leden ook. Tezamen vormen wij een hechte groep die een onvergetelijke studententijd beleven.

Wie, wat en waar?
Het verenigingsgebouw van Osiris is Sociëteit ‘Abydos’. Dit pand ligt midden in hartje centrum en is tevens het grootste sociëteitsgebouw in Leeuwarden. Het gebouw bestaat uit een kelder en drie verdiepingen waarin onder andere twee kroegen te vinden zijn, een bruine kroeg en een feestzaal. In de kelder staat wat door velen het ‘hart van de sociëteit’ genoemd wordt: een koelcel met vier tanks die elk 900 liter bier kunnen bevatten!

In de sociëteit zijn dagelijks vele leden te vinden voor allerlei activiteiten zoals vergaderen, ontmoetingen met vrienden of gewoon om een biertje te drinken. Op elke donderdag wordt er een feest gegeven met zeer afwisselende thema’s, daarnaast nodigen wij regelmatig dj’s en bands uit in onze sociëteit. Er wordt dus voor en door leden veel georganiseerd, behalve geniale feesten hebben wij ook sportactiviteiten. Zo roeien we met onze eigen sloep, de ’Zeeleeuw’, door heel het land.

Met ruim 500 leden zijn wij de grootste studentenvereniging van Leeuwarden, dit blijkt ook uit onze activiteiten en de omvang van onze horeca. Naast Sociëteit ‘Abydos’ beheert Osiris namelijk ook het Grand Café Van Hall op onze school waar je na je les altijd terecht kunt voor een drankje. Osiris bestaat uit een grote, sociale groep mensen die van hun studietijd hun studententijd maken!

Word lid!
Ga jij studeren in Leeuwarden aan Hogeschool Van Hall Larenstein? En wil je graag een memorabele studententijd? Begin bij onze introductieweek! Inschrijving loopt via VHL. Mail ons voor al je vragen of als je lid wilt worden!

bestuur.osiris@hvhl.nl
Herenwaltje 1-1a
Leeuwarden
www.svosiris.com