Heb je vragen over seks, seksualiteit, anticonceptie, soa of zwangerschap? Of heb je iets vervelends meegemaakt op seksueel gebied? Kom dan naar het Centrum voor Seksuele Gezondheid van de GGD.

Het Centrum voor Seksuele Gezondheid van de GGD Zuid Limburg is er voor alle vragen op het gebied van seksualiteit. Op drie locaties (Maastricht, Heerlen en Sittard) zijn er spreekuren waar je op afspraak terecht kunt. Kijk op www.ggdzl.nl voor meer informatie.

Tijdens het spreekuur kijken we naar wat jij nodig hebt en geven we advies op maat. Als je onder de 25 jaar bent is deze zorg gratis. Boven de 24 jaar? Neem contact met ons op en dan bekijken we samen wat we voor je kunnen betekenen. Huisarts, verzekeraar of ouders worden niet geïnformeerd, tenzij je uitdrukkelijk aangeeft dit wel te willen.

Wat hebben wij jou te bieden?
Je kunt bij ons terecht voor een soa-test en seksualiteitsvragen, denk hierbij aan:
Man die (ook) seks heeft met mannen, is PrEP iets voor mij? / Op wie val ik? / Heb ik een soa? / Pijn bij het vrijen? /  Ik heb iets vervelends meegemaakt op seksueel gebied, wat nu? / Erectieproblemen? / Te vroeg klaarkomen, of juist niet klaarkomen? / Hoe zeg ik nee? Of ja? / Spiraal, pil of wat anders, wat moet ik kiezen? / (Onbedoeld) zwanger, wat nu?

Afspraak maken
Het callcenter is bereikbaar via 088-8805072 op maandag t/m vrijdag tussen 8:00 – 12:15 uur en op maandag en woensdagmiddag tussen 13:30 – 15:30 uur. Een afspraak kun je in de meeste gevallen ook online maken via ggd-afspraak.shdirect.nl

Stap nog te groot?
Wij kunnen ons voorstellen dat je het misschien erg spannend vindt om contact op te nemen. Mocht je hier nog niet klaar voor zijn kun je een hoop informatie vinden op www.sense.info. Ook kun je hier dagelijks (anoniem) chatten met een hulpverlener.

Woon je in Noord- of Midden-Limburg dan kun je ook terecht bij het Centrum Seksuele Gezondheid van de GGD Limburg- Noord. Zie  www.ggdlimburgnoord.nl