Tentjes die zoekraken op een festivalterrein of uren moeten grabbelen in je koffer naar dat ene geheugenkaartje: je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een gadget voor. We lichten er hier drie voor je uit.

Flitsende foto’s
Vakanties en festivals zijn natuurlijk de perfecte momenten om flitsende foto’s te maken. De foto’s laten je er nóg beter uitzien door deze drie-in-een-lens voor je telefoon te gebruiken. Zo ben je in het bezit van een fish eye-, groothoek- en macrolens in één, die je op een simpele manier op je telefooncamera schuift. Er zit uiteraard een zakje bij, zodat de lenzen niet beschadigen. Foto’s maken als een pro is nog nooit zo makkelijk geweest!

www.fotosnufjes.nl

Altijd bereikbaar
Je moet er niet aan denken: je staat in the middle of nowhere, je bent verdwaald en je mobiel is net uitgevallen na een lege batterij. Heb jij weer. Dit scenario kun je eenvoudig vermijden met behulp van een draadloze oplader voor onderweg. Na het opladen van de oplader heb je geen stopcontact meer nodig om je telefoon, iPad of iPod op te laden. Zo kan je simpel en snel onderweg tot wel 4 keer je apparaat opladen. Deze lichtgewicht versie is speciaal gemaakt voor onderweg.

www.cadeau.nl

Lichtgewicht backpacken
Van plan om te gaan backpacken? Bij Xenos kun je terecht voor de handigste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een sneldrogende handdoek, waardoor je niet al die extra kilo’s mee hoeft te sjouwen. Of een oprolbaar laken die heel weinig ruimte in beslag neemt, wegwerpwashandjes, miniflesjes voor badkamerartikelen; alles om jouw reis zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.

www.xenos.nl

Lamme zak
De LamZac is een zitzak van Nederlandse bodem. Je kunt erop zitten en je kunt hem gebruiken om luchtbedden en dergelijke mee op te blazen. Je vult de zak binnen enkele seconden met 400 liter lucht door lucht te vangen en op te sluiten. Dankzij het lage gewicht (1,5 kg) en het opbergformaat van een chipszak kun je hem gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Voor de echte lamzakken is er de mogelijkheid om twee zitzakken aan elkaar te koppelen met de bijgeleverde haken.

www.lamzac.nl