Ben jij op zoek naar een nieuwe studenten laptop die jou gaat helpen bij je studie? Dan zijn er aan aantal belangrijke punten waar je op moet letten voordat je een nieuwe laptop gaat aanschaffen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken wat voor processor en werkgeheugen een laptop heeft.

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij geven jullie graag een aantal tips die jullie helpen bij het uitkiezen van jouw toekomstige laptop!

Besturingssysteem van een laptop
Dit is misschien wel het eerst punt waar je op moet letten wanneer je een nieuwe laptop wil aanschaffen: naar welk soort besturingssysteem ben je op zoek? Waarschijnlijk heb je het meeste ervaring met Windows, aangezien de meeste laptops hierop draaien. Wanneer je een echte Apple fan bent, kun je ervoor kiezen om een laptop te kopen met een MacOS besturingssysteem. Een derde optie waar je voor kan gaan is een Chromebook. Laptops met dit besturingssysteem zijn vaak bedoeld voor simpele taken zoals tekstverwerking, e-mailen of Netflixen.

Verschillende soorten modellen
Ook niet onbelangrijk is om te kijken naar het model van een laptop. Tegenwoordig zijn er veel verschillende modellen op de markt. Denk bijvoorbeeld aan omklapbare schermen of laptops die als tablet kunnen worden gebruikt, ideaal voor bijvoorbeeld grafische studenten!

Kijk naar het werkgeheugen
Benieuwd naar wat de beste laptop voor studenten is? Over het algemeen is een laptop die een werkgeheugen van 8 GB heeft een goede keus. Wanneer je een persoon bent die graag heel veel tabbladen open heeft staan (geloof me, die zijn er…) is het misschien handiger om een laptop aan te schaffen met een werkgeheugen van 16 GB.

Opslag van een laptop
Naast het werkgeheugen is het ook belangrijk om te kijken naar de opslagcapaciteit van de laptop. Wanneer je een laptop wil die snel opstart en weinig tot geen geluid maakt, raden wij een laptop met een SSD-opslag aan. Deze zijn vaak zuiniger en lichter dan een old school harde schijf die vaak een zwaarder geluid geeft.

Kijk naar de processor
Waar zeker ook op moet worden gelet is het soort processor waar je naar op zoekt bent. Wanneer je veel bezig bent met het bewerken van foto’s/video’s en zware programma’s (denk onder andere ook aan games) is het goed om hierop te letten. Zo heb je vaak voor dit soort taken al een Intel Core i5 of zelfs i7 nodig!

Met deze tips in je achterhoofd kun je nu een stuk gemakkelijker jouw nieuwe studenten laptop aanschaffen… Vergeet natuurlijk niet te profiteren van je studentenkorting!