Het studentenleven bestaat niet alleen maar uit colleges en thuis in je boeken duiken; het uitgaansleven lonkt. Via je opleiding of studentenvereniging leer je veel nieuwe mensen kennen waarmee je het uitgaansleven van Rotterdam kunt ontdekken.

Elke dag feest
Vrijwel alle studentensteden hebben genoeg kroegen, barretjes en leuke eetgelegenheden om er een boeiend uitgaansleven op na te kunnen houden. Wat dé uitgaansavond is, verschilt per stad. Met de juiste groep mensen kun je echter van elke dag een feest maken.

Socializen
Onder uitgaan kun je verschillende dingen verstaan: lekker eten, even een biertje drinken of tot in de late uurtjes dansen. Maar uitgaan doe je vooral om te kunnen socializen met vrienden, studie- of huisgenoten. Het is nog goed voor je ook: je kunt even alle studiestress van je afgooien, doet leuke contacten op voor je netwerk en gaat (meestal) met een voldaan gevoel naar huis.

Eten
Wanneer je met wat mensen buiten de deur gaat eten, zijn er genoeg mogelijkheden: van lowbudget tot luxe dineren. Aan tafel leer je je vrienden, studie- of huisgenoten ook eens op een andere manier kennen, en zij jou. Doordat je beter weet wat er in hen omgaat, zul je merken dat jullie band ook beter wordt. En dat zorgt weer voor nog leukere etentjes.

Niet iedereen heeft een bodemloze portemonnee, je bent tenslotte student. Maak daarom van tevoren de keuze hoeveel geld je wilt uitgeven en kijk voor je een restaurant binnenloopt even op de menukaart. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als de rekening wordt gepresenteerd. Vaak hebben restaurants een speciaal studentenmenu of goedkoop driegangenmenu.

Drinken
Een biertje smaakt overal ongeveer hetzelfde, maar of je een leuke avond hebt is mede afhankelijk van de kroeg en de muziek die gedraaid wordt. Als je bent aangesloten bij een studentenvereniging is er vaak een stamkroeg waar je elkaar kunt ontmoeten. Vanuit opleidingen of verenigingen worden er ook wel eens kroegentochten georganiseerd. Je kunt ook je vrienden eens op sleeptouw nemen. Stap gewoon eens een kroeg binnen. Meestal hoef je geen entreegeld te betalen. Als je het niet naar je zin hebt, ben je zo weer weg! Op die manier kom je er heel snel achter waar de leukste muziek wordt gedraaid en welke mensen je in welke kroeg tegen kunt komen.

Dansen
Even helemaal los en dansen tot je voeten er pijn van doen: het kan een hele ontlading zijn na een drukke periode. Ook een discotheek is een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Het voorwerk is gedaan. Op de volgende pagina’s vind je leuke, populaire of aan te raden uitgaansgelegenheden.