6 handige tips voor een stressloze verhuizing

Heel erg leuk, dat nieuwe huisje of die kamer in een gezellig studentenhuis. Een plek voor jezelf die je helemaal zo kan inrichten als jij wilt. Maar je moet nog wel even zorgen dat alles geregeld is, en je spullen op je nieuwe adres terecht komen. Dat is stiekem best hard werken. Jij kan dus wel wat tips gebruiken!

Planning!
Begin ruim op tijd met alle administratieve rompslomp. Regel eventueel (online) een verhuisbedrijf, of huur een busje of bijvoorbeeld een lift. Geef bij je familie, vrienden en diverse instanties op tijd je nieuwe adres door. Vergeet ook niet om oude verzekeringen en abonnementen op te zeggen of over te zetten naar je nieuwe adres.

Spullen uitzoeken
Behalve al het papierwerk is er meer wat je wat langer van tevoren kunt doen. Gooi weg of verkoop alles wat je langer dan een jaar niet hebt gebruikt. Zonde om te sjouwen met spullen die je niet nodig hebt. Daarnaast is het fijn om in je nieuwe huis of studentenkamer lekker opgeruimd te beginnen.

Verhuisdozen
Als je vervolgens gaat inpakken schrijf dan duidelijk op je dozen wat er in zit en waar het moet komen te staan. Dat scheelt weer veel tijd en ellende bij het uitpakken. Maak je nieuwe huis of kamer vast schoon voor de verhuisdag. Probeer alles ook zoveel mogelijk schoon(gemaakt) in te pakken voor een frisse start!

Vrienden
Als student is het natuurlijk vaak gunstiger om gewoon hulp van wat vrienden te vragen in plaats van een verhuisbedrijf. Die kosten je hooguit een kratje bier en een pizza.

Zijn je vrienden niet zo handig? Of heb je er zelf gewoon echt geen zin in? Je kan een verhuisbedrijf ook alleen en gedeelte van je verhuizing laten doen. Pak zelf alles in en pak alles in je nieuwe huis weer zelf uit. Dit scheelt je aanzienlijk in de prijs. Bereken bij verhuisbedrijf Emoov wat een verhuizing zou kosten. Gewoon online, zonder offerte.

Belangrijke documenten
Houdt de belangrijkste spullen apart bij je verhuizing. Je paspoort, rijbewijs, toiletspullen en kleding voor de eerste dagen. Mocht je na je verhuisdag tussen stapels dozen zitten dan heb je deze zaken tenminste bij de hand. Ook breekbare spullen of spullen waar je erg aan gehecht bent kun je beter zelf verhuizen om verdriet en discussies achteraf te voorkomen.

Demonteren/monteren
Neem je eigenlijk niet veel mee en heb je vooral veel nieuwe spullen nodig voor je huis? Bedenk dan dat er op veel meubelen, gordijnen en dergelijke een levertijd zit. Die kan wel oplopen tot enkele maanden. Ga je gewoon voor Ikea? De Billy boekenkast krijg je nog wel zelf in elkaar, maar voor de lastigere meubelen schakel je tegenwoordig de in-elkaar-zet service van Ikea in.

Succes met je verhuizing en veel plezier in je nieuwe huis of studentenkamer! Kom je er niet uit? Wellicht is een verhuisbedrijf iets voor jou. Lees wel even deze blog over verhuizen.