Wanneer je in een studentenhuis woont heb je te maken met kleine ruimtes, misschien zelfs een hoop huisgenoten en veel compromissen stellen. Dat hoort er nou eenmaal bij. Maar jouw studentenkamer is van jou alleen – hopen we – en hier kan je dus volledig je eigen gang gaan. Als het op interieur en indeling aankomt heb je misschien niet veel keuze, want het moet vooral praktisch zijn en niet te veel ruimte in beslag nemen. Hierdoor lijkt het soms moeilijk om van je studentenkamer echt een eigen plekje te maken. Dit hoeft echter niet zo te zijn en daarom geven we je graag wat budgetproof tips om de ruimte een make over te geven.

Geef het een likje verf
Natuurlijk zijn witte kleuren rustgevend in een drukke, overvolle studentenkamer. Maar weet je wat ook rustgevend is? Pastelkleuren en aardetinten! Er zijn ontzettend veel wijzonol verfkleuren die rust uitstralen en tegelijkertijd een persoonlijke touch toevoegen aan jouw kamer. Je hoeft natuurlijk niet elke muur hiermee te schilderen, maar kunt er ook voor kiezen om één muur een mooie kleur te geven. Zorg wel dat je een wijzonol muurfverf mat aanschaft, zodat deze lang mooi blijft zitten. Daarnaast heeft deze als voordeel dat je een vlekje gemakkelijk wegpoetst en dat is ideaal in een studentenkamer!

Decoreer!
Zorg voor persoonlijke items in je slaapkamer. Denk hierbij aan souvenirs, foto’s en misschien wel posters die veel voor je betekenen. Met wat fotolijsten kun je een heuse gallery wall maken, zonder dat dit veel hoeft te kosten. Je foto’s print je gewoon zelf uit op fotopapier en de lijsten haal je bij een budget woonwinkel. Je kunt ook mooie souvenirs gebruiken om te decoreren, zodat jouw vakantieherinneringen altijd dichtbij zijn.

Extra ruimte en gezelligheid toevoegen
Hoewel je studentenkamer waarschijnlijk je studeerkamer, slaapkamer en woonkamer in één is, betekent niet dat je het alleen maar praktisch in hoeft te delen. Je kunt grote spiegels ophangen om de ruimte wat groter te laten lijken. Je kunt deze het beste tegenover een raam hangen, zodat je het beeld van buiten weerspiegelt. Daarnaast kun je een gezellig vloerkleed neerleggen om het ‘woonkamergevoel’ na te bootsen. Tot slot kun je wat groene planten toevoegen, door ze bijvoorbeeld in een pot naast je bed te zetten of als hangplant aan de muur te hangen. Zo heb je echt een gezellig en persoonlijk gevoel in huis gehaald binnen een prima budget.