9.00 uur college en daarna de hele middag practica. Vervolgens snel boodschappen doen en na het eten nog even naar de sportschool. Als student heb je vaak weinig tijd om te werken. Daardoor is rondkomen niet altijd even makkelijk.

Een flexibele bijbaan zou ideaal zijn, toch? Het is mogelijk, namelijk als bijlesgever! Lees hieronder 5 keer waarom:

 1. Werken zoveel en wanneer je wilt
  Als bijlesgever bepaal je zelf je werkdagen en -tijden. Tussen alle colleges en sociale verplichtingen door is bijles geven dus heel goed te doen!
 2. Je studentenkas spekken
  Veel studenten hebben aan het einde van hun stufi nog een stukje maand over: het kan best lastig zijn om rond te komen. Als bijlesgever kun je lekker bijverdienen met een uurloon rond de €11,- , dit is vaak meer dan bij andere bijbanen!
 3. Daadwerkelijk iets betekenen voor iemand
  Geld is niet de enige motivator: het is fijn wanneer je ook nog nuttig bezig bent. Met bijles geven ben je dat sowieso: je helpt iemand om succesvoller te worden op school en uiteindelijk zijn eindexamen te behalen. Hoe mooi is het om te zien als het kwartje valt. Je ziet jouw leerling opleven, een lach op het gezicht krijgen en meer zelfvertrouwen krijgen.
 4. Je vakkennis bijhouden
  Het is leuk dat je ooit eindexamen hebt gedaan in Frans, maar tijdens je studie psychologie doe je daar natuurlijk niets meer mee. Is al deze kennis dan verloren? Niet als je bijles gaat geven!
  Ook als je bijlesvakken wel in lijn liggen met jouw studierichting, is bijles geven goed voor je eigen vakkennis. Door iets uit te leggen, word je zelf gedwongen om nog beter na te denken over de stof dan dat je zou doen wanneer je deze alleen zou lezen.
 5. Je cv pimpen
  Communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, overtuigingskracht. Toekomstige werkgevers zien dit soort eigenschappen graag in hun sollicitanten. Als op je cv staat dat je bijles hebt gegeven, toon je aan dat je over deze eigenschappen beschikt.