Heb jij interesse in kunst en beschik je ook over het talent om hier iets mee te doen? Dan is studeren aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten wellicht iets voor jou. ArtEZ is een van de grootste, meest veelzijdige en bekendste kunsthogescholen van Nederland.

ArtEZ richt zich op de meest getalenteerde kunststudenten in Nederland en daarbuiten. We vragen de studenten zichzelf uit te dagen, onderzoek te doen, nieuwsgierig te zijn en te experimenteren. Een krachtige houding, originaliteit, passie en vastberadenheid zijn essentieel, evenals het verlangen om de wereld te beïnvloeden. ArtEZ biedt bacheloren masteropleidingen in beeldende kunst, mode, design, architectuur, muziek, dans en drama.

Agents of change
Onze moderne tijd heeft kunst nodig. Kunst en kunstenaars stellen vragen en geven antwoorden op belangrijke problemen en thema’s in de maatschappij van vandaag, op gebieden zoals gezondheidszorg, infrastructuur en duurzaamheid. Er is de behoefte aan creatieve oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd. Studenten bij ArtEZ worden aangemoedigd hun potentieel te bereiken, niet alleen als kunstenaars maar ook als ‘Agents of change’.

Een kans om te floreren
De opleidingen zijn in Arnhem, Enschede en Zwolle gehuisvest in bijzondere gebouwen met state-of- the-art faciliteiten, die studenten een inspirerende omgeving en goede studiefaciliteiten bieden. Daar bovenop heeft ArtEZ een sterke focus op onderzoek, innovatie en ontwikkeling van technologieën. En dit wordt weer toegepast bij zowel de innovatie van het onderwijs als de professionele praktijk, het vergroten van kennis en het verbinden met het internationale vakgebied. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Graduate School, wat als een kennisplatform dient voor onderzoek en de masteropleidingen.

ArtEZ staat bekend om haar internationale succesvolle alumni, zoals beeldend kunstenaar Daan Roosegaarde, modeontwerpers Victor & Rolf en de innovatieve ontwerpster Iris van Herpen. Voorbeelden van hoe ArtEZstudenten een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de wereld vanuit een professionele rol die past bij hun talenten, persoonlijkheden en ambities.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.artez.nl.

ArtEZ Academie voor Art & Design
ArtEZ Conservatorium
ArtEZ Academie voor Theater
ArtEZ Dansacademie
ArtEZ Academie van Bouwkunst

Onderlangs 9
6812 CE Arnhem
(026) 353 56 00