Van Hall Larenstein is een unieke hogeschool. Ons opleidingsaanbod richt zich op natuur en omgeving, de gezondheid van mens en dier en verantwoord ondernemerschap. Combinaties van deze vakgebieden leveren bijzondere en uitdagende hbo-opleidingen op die uniek zijn in de wereld! Als student aan de hogeschool maak je zo snel mogelijk kennis met het beroepsleven. Dit doe je door stage te lopen en je afstudeeropdracht voor een werkgever te doen.

De hogeschool
Van Hall Larenstein heeft twee locaties: Leeuwarden en Velp. In Velp worden zeven opleidingen aangeboden. Door het netwerk met internationale bedrijven krijg je ook de kans om je te ontplooien binnen het werkveld.

De opleidingen die je in Velp kunt volgen zijn:
• Bos- en Natuurbeheer
• Dier- en Veehouderij
• International Development Management
• Land- en Watermanagement
• Management van de Leefomgeving
• Tuin- en Landschapsinrichting
• Voedingsmiddelentechnologie

De locatie
Het gebouw in Velp is extra duurzaam. Binnen zijn veel natuurlijke materialen gebruikt waardoor het mooi aansluit bij de omgeving buiten. De locatie ligt op het Landgoed Larenstein. Hier vind je verschillende tuinen met meer dan 800 verschillende plantensoorten. Handig om planten te leren kennen! Het is in feite de grootste praktijkruimte van Van Hall Larenstein, waar je in de zomer ook gewoon in het gras kunt liggen. Onze vestiging in Velp ligt letterlijk tegen Arnhem aan, binnen een paar minuten ben je in hartje centrum. Dus ook in je vrije tijd is er voldoende te beleven.

Faciliteiten
Het gebouw is recent verbouwd en voldoet aan alle moderne eisen die nodig zijn om je studie soepel te laten verlopen. Zo is er een uitgebreide mediatheek, verschillende laboratoria en een enorme praktijkruimte waar je onderzoek kunt doen. Naast het studeren is ontspanning ook heel belangrijk. Wanneer je bij Van Hall Larenstein studeert, kun je gebruik maken van de faciliteiten van Studentensport Arnhem.

Larensteinselaan 26a
6882 CT Velp
(026)  369 56 95
www.hvhl.nl