Het studentenleven kan helaas best prijzig zijn. Wij begrijpen dat de meeste ouders geen zin hebben om (misschien ook naast de studie) jouw sociale leven te sponsoren. Daarom is het bijna wel noodzaak om een bijbaantje te zoeken.

Het kan nog best lastig te zijn om iets te zoeken wat jij echt leuk vindt en waar jij dus met plezier heen gaat. Wij geven tips hoe jij de ideale bijbaan kunt vinden.

Zoektocht
Bepaal eerst voor jezelf hoeveel tijd jij hebt voor een bijbaantje. De meeste bijbanen zijn flexibel in te delen zodat jij jouw diensten zo ideaal mogelijk kan indelen. Laat de mensen in jouw kennissenkring weten dat jij op zoekt bent naar een bijbaantje. Meestal weet iemand wel iets of kunnen ze dit in de gaten houden voor jou. Schrijf je in bij een uitzendbureau.

Een uitzendbureau helpt jou met de ideale bijbaan vinden. Ook is het mogelijk om meerdere diensten te werken in verschillende sectoren. Vind jij horeca leuk? Of wil je toch in een callcenter werken? Misschien past promotiewerk wel beter bij jou. Zo kom jij er achter waar jouw interesses liggen. Een uitzendbureau kan jou elke dag recente en passende vacatures toesturen. Houd verder je ogen goed open, fiets eens een rondje door het dorp of stad. Veel winkels hebben een werkoproep aan de deur hangen.

Toekomst
Zoek iets in de richting van wat jij later wilt gaan doen. Op deze manier bouw jij ervaring op en werk jij al aan een aardig CV. Uiteraard is dit ook fijn om te doen aangezien jij deze richting leuk vindt, wat natuurlijk niet geheel onbelangrijk is. Op deze manier kom jij er achter of dit toch is wat jij later wilt gaan doen. Mocht dit niet het geval zijn, kun jij op tijd jouw richting weer wijzigen. Een bijbaantje is fijn om jouw sociale sociale leven (en misschien studie) te bekostigen, maar uiteraard mag jouw studie hier niet onder leiden.