DrugsKompas. Zodat je weet waar je staat!

Na werken en studeren komt…ontspannen! Hoe kom jij tot rust na een lange studieweek? Spelen alcohol en/of drugs hier ook een rol in? Zo ja: ben je goed op de hoogte van wat de verschillende middelen met je doen? En weet je wanneer je extra risico loopt? DrugsKompas geeft jou betrouwbare informatie en een objectief advies! 

Er is veel aandacht voor drugs. Regelmatig wordt gewaarschuwd voor nieuwe drugs. Ouders maken zich zorgen. Er wordt voorlichting gegeven op scholen. Maar wat zijn drugs eigenlijk? Wat doet het nu precies? In het Drugs ABC vind je meer informatie over verschillende drugs.

Wat is het doel van DrugsKompas?
DrugsKompas heeft als doel risico’s rondom middelengebruik zoveel mogelijk te beperken en te voorkomen. DrugsKompas houdt rekening met de landelijke richtlijnen van NIX18. Deze leeftijdsgrens wordt niet alleen aangehouden bij alcohol en tabak, maar ook bij de andere (illegale) genotmiddelen.
Probeer het gebruik van alcohol of andere drugs zolang mogelijk uit te stellen. Gebruik je toch? Weet dan waar je staat en wat je eraan kunt doen om dit zelf te veranderen. Wees op de hoogte van wat drugs met je doen en wat je kunt doen om de risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Wat doet DrugsKompas?
Bij DrugsKompas kun je op verschillende manieren terecht met vragen over je eigen gebruik, het gebruik van vrienden of van je ouders. Wil je liever een persoonlijk gesprek? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. Jouw vraag wordt objectief, met respect en betrouwbaar behandeld.