Een uniek tussenjaar

Het Basisjaar van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort is een uniek, christelijk tussenjaar ter voorbereiding op een studie aan hbo of universiteit. Het onderwijsprogramma kenmerkt zich door onder  ndere persoonlijke ontwikkeling en studiekeuze. Joël volgde in 2019/2020 het Basisjaar.

“Op mijn middelbare school haalde ik niet extreem hoge cijfers, maar daar stond tegenover dat ik er ook niet veel voor deed. Het examenjaar werd spannend, maar uiteindelijk slaagde ik toch. Ik koos voor de pabo, hoewel ik nooit had gedacht mezelf ooit voor een klas te zien staan. Maar de open dag van de opleiding sprak me gewoon enorm aan.”

Bezinnen
“In de eerste maanden merkte ik dat het HBO vroeg om hard werken, iets wat ik dus niet echt gewend was. Mijn tentamens haalde ik niet en tot overmaat van ramp liep ik vast tijdens mijn stage. Eind februari 2019 stopte ik met mijn studie en ik dacht: wat nu? Via enthousiaste verhalen werd ik gewezen op het Basisjaar en ik besloot me in te schrijven. Mijn doelstelling: een jaar apart zetten om me te bezinnen.”

Basis voor mijn toekomst
“Inmiddels zit mijn Basisjaar er al weer op en ik moet zeggen: de enthousiaste verhalen kloppen. Wat ik hier heb geleerd en ontdekt, is super! Via alle colleges, literatuur en gesprekken heb ik zicht gekregen op wie ik ben en daardoor ben ik me meer bewust van wat ik doe. Ik merk dat ik steviger in mijn schoenen sta en dat ik een basis heb gelegd voor mijn toekomst. Volgend jaar hoop ik de Politieacademie te gaan doen. Die omgeving zal wat harder zijn dan ik gewend ben, maar dat is een uitdaging waar ik eigenlijk niet tegen opzie. Ik heb dankzij de EH voldoende tools gekregen om die stap te zetten.”

www.eh.nl