Heel veel jongeren zetten zich al vrijwillig in, doe jij ook mee? Als je je vrijwillig inzet bij een van de honderden initiatieven en organisaties, dan ontdek je jouw talenten, doe je aan cv-building, doe je ervaring op in het werkveld dat jou interesseert en vergroot je je netwerk. Daarnaast geeft het je een goed gevoel om iets voor een ander te betekenen en impact te hebben in de samenleving. Bovendien blijkt uit onderzoek dat je van vrijwillige inzet relaxter, vrolijker en gezonder wordt.

Interesse om je vrijwillig in te zetten?
Bezoek onze vacaturebank en doe inspiratie op. Je kunt zelf filteren op bijvoorbeeld type activiteit, sector en doelgroep. Schrijf je vrijblijvend in als vrijwilliger en als je iets ziet wat je aanspreekt, kun je eenvoudig online reageren. Zo kom je rechtstreeks met de organisatie zelf in contact.

Voor meer informatie over vrijwillige inzet kun je ook naar ons Open Contactpunt komen op dinsdag of donderdag tussen 12.00 en 16.00 uur (Nieuwstraat 4 te Leiden) of stuur een mail naar lotte@i-doe.nl. Ook kan je altijd bellen of appen met jouw vragen en voor advies naar 06 – 30 21 03 24.

Wat is Jong i-doe?
Jong i-doe heeft als doel het informeren, enthousiasmeren en matchen van jongeren tussen de 14 en 27 jaar rondom vrijwillige inzet. Jong i-doe vormt een enthousiast en divers jongerenteam met stagiaires en vrijwilligers. Dit jongerenteam gaat, onder leiding van een coördinator, aan de slag met allerlei activiteiten in Leiden om zoveel mogelijk jongeren aan te spreken en te activeren tot vrijwillige inzet.

  • We geven gastlessen op middelbare scholen, mboRijnland, Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden
  • We staan op festivals of nemen deel aan andere events met jongeren
  • We maken vlogs en blogs
  • We maken socialmediacampagnes
  • We geven trainingen aan organisaties hoe zij jongere vrijwilligers kunnen werven en begeleiden
  • We helpen jongeren met het vinden van leuke vacatures via de samenwerking met de scholen en via ons Open Contactpunt
  • We denken mee met initiatieven of ideeën rondom jongerenparticipatie en vrijwillige inzet

Deel worden van het jongerenteam van Jong i-doe?
We hebben stageplekken en vrijwilligersplekken binnen Jong i-doe waar je werkervaring op kan doen en diverse competenties en vaardigheden kan leren.

Interesse? Neem contact op met Lotte via lotte@i-doe.nl, mail je cv, je motivatie en vanuit welke invalshoek je ons team wilt versterken. We maken graag kennis met je!