Kaliber Kunstenschool en ArtEZ hogeschool voor de kunsten bieden vanaf september 2019 de Vooropleiding Muziek aan. Jongeren van 14 tot 21+ jaar kunnen zich hiermee optimaal voorbereiden op een toelating voor een muziekvakopleiding.

De theorie- en praktijklessen van de vooropleiding worden aangeboden door docenten uit de beroepspraktijk, die je al coachend helpen je talenten te ontwikkelen en je klaarstomen voor de toelating. De cursussen sluiten naadloos aan op de toelatingseisen voor de studierichtingen Popacademie, MediaMusic, Docent Muziek en Muziektherapie bij ArtEZ. Ook voor andere conservatoria is de vooropleiding geschikt.

Bij het vak MediaMusic ga je bijvoorbeeld aan de slag met diverse soorten muzieksoftware en de vele mogelijke toepassingen. Je leert jouw muziekproducties naar een next level te tillen wat betreft schrijven, programmeren, arrangeren, sound-design, microfonering, mixing en mastering. Ook maak je een aantal uiteenlopende producties die je voor jouw toelating kunt gebruiken. Daarnaast volg je een programma voor Algemene Muziektheorie en is er de mogelijkheid om ook aan je instrumentale/vocale vaardigheden te werken.

Als Connected Partner heeft Kaliber nauw contact met ArtEZ over de inhoud van de cursussen. Ook kunnen diverse masterclasses en te gekke workshops worden gevolgd bij ArtEZ, en kan er gewerkt worden in de ArtEZ-studio’s.

Interesse? Stuur een mail naar connected@kaliberkunstenschool.nl of kijk op www.kaliberkunstenschool.nl/vooropleiding voor meer informatie.