Een tatoeage is snel gezet. De naam van een ex-vriendje, een vakantiegevoel, sportclub of een ‘mooie’ tribal waren destijds wellicht leuk maar inmiddels willen velen weer van hun tattoo af. Wat te denken van het ‘aarsgewei’ of ‘tramp stamp’? Deze tattootrend uit de jaren negentig zorgt nu voor de nodige schaamte bij de dragers ervan.

Naar schatting krijgt maar liefst 80 procent van de mensen met een tattoo er vroeg of laat spijt van. Ook onder studenten lopen er zat rond met een tattoo die ze liever kwijt dan rijk zijn. Gelukkig is een tattoo te verwijderen. In deze blog lees je welke opties je hebt. En dat zijn er eigenlijk maar 2.

Coveren
Een grote tattoo over je tattoo heen zetten. Vaak natuurlijk geen echte oplossing maar wil je sowieso een nieuwe tatoeage en van je oude af? Dan kan coveren een oplossing zijn. Maar doe dit niet als je liever helemaal geen tattoo meer wil. Die covertattoo is groter en vaak dieper van kleur en daardoor moeilijker te verwijderen. Denk dus goed na voordat je aan een cover begint.

Laseren
Dit is echt verwijderen. Met een speciale laser wordt het pigment in de huid afgebroken. Een tatoeage verdwijnt op die manier. Een tattoo verwijderen met een laser is niet een eenmalig bezoekje aan een kliniek of praktijk. Een beetje tattoo heeft zo’n 8 behandelingen nodig om te verwijderen. En tussen iedere behandeling kan zomaar 8 weken zitten. Je bent dus met een gemak een jaar verder.

“Het verwijderen van de tatoeage gebeurt eigenlijk op dezelfde wijze als het aanbrengen ervan. In plaats van inkt wordt er nu een natuurlijke stof ingebracht die de oorspronkelijke inkt van de tatoeage afbreekt. De stralen van de laser zorgen ervoor dat inktpigmenten van de tatoeage in kleinere stukjes worden gebroken. Toen de tatoeage werd geplaatst in de lederhuid kon je lichaam de ingespoten stukjes kleurstof niet afvoeren. Deze inktdeeltjes werden in cellen opgeslagen en ingekapseld in de lederhuid. Door vergruizing van de laser kunnen de kleurdeeltjes door de omliggende cellen worden opgenomen en door het lichaam zelf worden afgevoerd.”

Het verwijderen van een tattoo kost met gemak 10 keer meer dan het zetten ervan. Zwart en blauw zijn goed te verwijderen waar zachte kleuren als roze en geel meer tijd en inspanning kosten. Wellicht toch wat beter nadenken bij het nemen een tattoo…