Tijdens de kerstdagen was het tijd voor kerstkoekjes, wat men volgens mij ook wel zandkoekjes noemt… In de vorm van sterren ziet het er plots best leuk uit en het is vrij makkelijk om te maken!

Benodigdheden:

  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • Ei
  • 250 gram patentbloem (en wat extra om te bestuiven)
  • Uitsteekvormpjes

Verwarm de oven voor op 180 ⁰C

Gevolgde werkwijze:

  1. Roer in een mengkom de boter met basterdsuiker en vanille suiker romig.
  2. Voeg het ei en de bloem toe en kneed er snel een soepel deeg van.
  3. Bestuif werkblad en rol het mengsel erop uit, tot een ½ centimeter dikke deeglap. En steek er met een uitsteekvormpjes koekjes uit.
  4. Leg de koekjes op een bakplaat en draai de oven terug op 170 ⁰C en bak de koekjes in ca. 15 minuten goudgeel met een lichtbruin randje.
  5. Neem de koekjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen

 

Nou, ik heb de stappen gevolgd en moet zeggen, het was eigenlijk helemaal niet zo heel erg moeilijk. De boter mixt zeker beter als deze wat zachter is en de rest is niet zo heel erg lastig om te volgen. Behalve om de uitgestoken koek vormpjes in zijn mooie vorm op de bakplaat te krijgen. Hoe krijg je dat dan voor elkaar? Ik heb maar een beetje lopen frummelen om die sterren er terug in te krijgen. Iemand een betere suggestie?

De smaak van de koekjes is echt wel lekker hoor en door de vorm ziet het er feestelijk uit.
Mijn tip; eet ze gewoon lekker dezelfde dag meteen op (en deel uit). Want na twee dagen zijn de koekjes echt niet meer te eten.

xx Anne