Eindelijk, het moment waarop iedereen heeft gewacht: tijd voor het toetje! Met deze tiramisu maak je je vrienden zeker blij. Dit recept is goed voor een heel dispuut, maar je kunt uiteraard de hoeveelheden aanpassen als je met minder mensen eet.

Nagerecht – 15 minuten + 1 dag in koelkast (6 personen)

 

Benodigdheden

  • 6 eieren
  • 500 gram mascarpone
  • 1 pak lange vingers
  • 500 ml sterke koffie
  • 100 ml Amaretto
  • 200 gram suiker
  • 3 el cacao

Bereiding

  1. Mix de eierdooiers met de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de mascarpone toe. Sla de eiwitten stijf in een aparte bak en schep ze daarna door het mascarpone mengsel. Haal 1/3 van het mengsel af en schep daar de cacao doorheen. Schep de helft van het witte mascarponemengsel in een schaal.
  2. Doe de Amaretto door de koffie. Neem de helft van de lange vingers. Pak ze in het midden vast en doop ze aan beide kanten in de koffie en leg ze meteen op het witte mascarponemengsel. Leg hierop het mascarpone-cacao mengsel. Neem de rest van de lange vingers, doop ze weer in het koffiemengsel en leg ze op de mascarpone. Afdekken met de rest van de witte mascarpone.
  3. Zet de tiramisu 24 uur in de koelkast (de helft mag ook, maar dan kan het minder stevig zijn). Voor het opdienen bestrooien met cacao.