Dé belangenbehartiger voor studerend Zwolle

SOOZ is een federatie, dat betekent dat we bestaan uit lidverenigingen. Dit zijn studenten- en studieverenigingen, medezeggenschapsorganisaties, en studentenbelangenbehartigers. Zij vormen, samen met onze individuele leden, de ALV (Algemene leden vergadering). Zij beslissen mee over ons beleid en onze dagelijkse bezigheden.

De dagelijkse vertegenwoordiger van het SOOZ is het bestuur. Het bestuur bestaat uit vijf mensen, die allemaal affiniteit hebben met het studentenleven. Daarnaast helpen we studenten bij onze juridische balie, die wordt gerund door vrijwilligers met een juridische achtergrond, om studenten te helpen met problemen.

Zwolle als studentenstad!
Hoe kun jij er nu voor zorgen dat je het meeste haalt uit je studententijd, terwijl je studeert in Zwolle. Deze stad heeft veel diverse keuzes voor studenten om heen te gaan, even gezellig te drinken, bioscoopje te pakken maar ook om te netwerken. Hieronder de verschillende dingen die jij kunt doen om het meeste te halen uit je studententijd!

Op kamers gaan
Je kunt natuurlijk naar Zwolle verhuizen en op kamers gaan. Hierdoor zorg je ervoor dat dan pas je echte leven begint. “Hoe vind ik nu die kamer in Zwolle die ik eigenlijk wil?” Je kunt je ten eerste inschrijven bij SSH, een verhuurder speciaal voor studentenkamers. Doe dit zo snel mogelijk, want een kamer wordt toegewezen op basis van inschrijfduur. Je weet, omdat het een woningcorporatie is, dat alles wel goed geregeld is. Stel dat je niet zo lang wilt wachten, dan kun je je ook natuurlijk aanmelden bij makelaars zoals Maxx en Dan. Echter moet je dan wel opletten dat je niet teveel gaat betalen. Ook kun je je inschrijven op sites zoals Kamernet of aansluiten bij Facebookgroepen voor kamers verhuren in Zwolle.

Studenten-/studieverenigingen
Ook kun je je natuurlijk aansluiten bij een studenten- of studievereniging. Hieronder enkele verenigingen die er in Zwolle zijn:

Absens Carens – “Sportief. Sociaal. Christelijk”

Zwolse Studenten Roeivereniging BOREAS – De Zwolse Roeivereniging voor studenten!

Studievereniging Eudaimon – De studievereniging van de Katholieke Pabo Zwolle

Algemene Studentenvereniging Gumbo Millennium – “Dubbel L, Dubbel N, Dubbel Genieten!”

Christelijke Studentenvereniging Ichthus Zwolle – “Jezus Christus, Gods Zoon,  Redder.”

Navigators Studentenvereniging Zwolle – “Christus kennen en Hem bekendmaken.”

Studentenvereniging Oikos Nomos – “Gezelligheid, Diversiteit en Verbondenheid.”

Studievereniging Vestuvalo – De studievereniging voor de CALO-opleiding.

Studievereniging Waltertje – De studievereniging voor de Journalistiek opleiding.

Het Vliegende Paard
Ook wel, door de studenten genoemd, de tweede huiskamer van studerend Zwolle. Hier kun je elke dag terecht (Maandag tot en met Zondag) voor een lekker hapje eten vanaf €3,50, een biertje, overlegruimtes voor studenten en nog veel meer! Ook bieden zij elke avond activiteiten aan, zoals op de maandagavond een speciaalbier-avond en op de dinsdagavond de Voute Verzoekjes. Nu moet je er toch echt een keer langs gaan en het personeel en studenten ontmoeten van het Vliegende Paard!

Buro Ruis
Na een paar weken studeren kunnen we je garanderen dat je even wat anders wil dan in die boeken duiken. Gelukkig heeft Zwolle heel efficiënt een vaste feest-, en evenementenpartner voor je. Buro Ruis organiseert gedurende het hele collegejaar superveel activiteiten. Hou dus goed de kalender op hun website in de gaten!

En nog veel meer…
Dit waren enkele voorbeelden waarom Zwolle toch wel écht een studentenstad is en hoe jij er meer kan uithalen. Wil je nog meer weten over, neem dan contact op met het SOOZ!

www.sooz.nl