Parkeer je fiets in vak of stalling

Even op de fiets naar de stad. Maar waar laat je dat ding? Wist je dat er gratis fietsenstallingen zijn in het centrum van Haarlem? De stalling in de Smedestraat is op vrijdag en zaterdag zelfs tot 5.00 uur ’s nachts open.

Ook bij het station kun je de fiets gratis en droog stallen. Als je uit Haarlem-Noord komt rij je recht op de fietsgevel af. Vind je die stalling te vol, als je even afstapt (eenrichtingsverkeer) dan heb je op de Jansweg – meteen rechts na de onderdoorgang – de stalling bij het CWI.

Als je uit zuidwestelijke richting komt, dan zijn de fietsenkelder of de stalling aan de Jansweg de meest voor de hand liggende opties.

Stallen bij station

  • Fietsflat op het Kennemerplein
  • Fietskelder onder het Stationsplein
  • Fietsenstalling Spoordijk aan de Jansweg
  • Fietsvakken langs de Jansweg

Stallen in de stad

  • Voor uitgaan: Smedestraat en Botermarkt
  • Voor winkelen op zaterdag: Jacobijnestraat
  • In de vakken en rekken door de hele stad

Zet je fiets in vak of rek
Het station in Haarlem is een belangrijk knooppunt voor bussen, treinen, voetgangers en fietsers. En vooral in de ochtendspits wemelt het er van de reizigers. Parkeer je fiets in een stalling, fietsenrek of in de fietsvakken en niet te lang.

10 dagen is de max!
Veel Haarlemmers gaan dagelijks met het openbaar vervoer naar werk of studie. Om ervoor te zorgen dat er voor iedereen genoeg plaats is, mag je je fiets niet langer dan tien dagen in de stalling laten staan. Deze tien dagen termijn geldt ook voor de gratis stallingen in het centrum Smedestraat, Tempeliersstraat en de Botermarkt.

Fiets weg?
Heb je per ongeluk je fiets buiten het rek of het fietsvak gezet? Ben je op vakantie geweest en stond je fiets langer dan tien dagen in de stalling? Dan heb je grote kans dat je fiets in het fietsdepot in Cruquius staan. Kijk op www.fietsdepothaarlem.nl. Omdat alle fietsen bij het fietsdepot geregistreerd worden, is een fiets snel teruggevonden. Je krijgt je fiets voor € 25,- weer mee, maar alleen op vertoon van een passende fietssleutel en legitimatiebewijs! Voor € 10,- extra wordt hij thuis bezorgd.

Weg fiets!
Staat jouw fiets niet op het depot? Dan heb je vette pech en is je fiets gestolen. Doe aangifte bij de politie via www.politie.nl of bel 0900-8844.

Recycle
De gemeente bewaart de weggehaalde fietsen maximaal dertien weken. Niet opgehaalde fietsen worden verkocht. Slechts een klein deel wordt vernietigd.

Kijk voor meer informatie op www.haarlem.nl/fietsenstallingen