Opgericht in 1929 is de Haagsche Studenten Vereeniging de oudste en meest diverse studentenvereniging van Den Haag. Hoewel onze Veereniging oorspronkelijk bestond uit leden die in Den Haag woonachtig waren en elders studeerden, de zogenaamde ‘spoorstudenten’, staan wij vandaag de dag open voor alle studenten. Dit maakt dat de H.S.V. haar leden een gevarieerd sociaal netwerk kan bieden en zich niet laat beperken tot één onderwijsinstelling of studentenstad. H.S.V. is een traditionele vereniging waar toch iedereen elkaar kent.

Sociëteit Megara IV
Het monumentale herenpand tegenover het Vredespaleis huisvest sinds 1980 onze sociëteit. Deze bevat meerdere ruimtes om te borrelen, een biljartkamer, danszaal, serre, dakterras, podium, keuken, tuin, muziekstudio, vergaderruimtes en de zogenaamde ‘ballenkamer’. Het gebouw wordt dan ook volledig onderhouden door studenten en kent, evenals onze Vereeniging, een rijke geschiedenis.

Jaarclubs, commissies en disputen
Onze studentenvereniging biedt naast fantastische borrelavonden, feesten, activiteiten en een breed netwerk ook de mogelijkheid om allerlei ervaringen op te doen. Zo bieden commissies je de kans om belangrijke competenties te vormen op het gebied van organisatie, management en communicatie, die bij opleidingen niet altijd voldoende aan bod komen. Dit terwijl deze competenties in bijvoorbeeld het bedrijfsleven onmisbaar zijn. Met je lichting vorm je een jaarclub en later in het lidmaatschap kan je ook kiezen om bij een dispuut te gaan. Hierdoor kan je je studententijd delen met vrienden voor het leven.

Nieuwsgierig?
Benieuwd hoe het er nu echt aan toegaat bij een traditionele studentenvereniging? Bezoek onze legendarische feesten of klassieke borrelavonden, of maak een praatje met een van onze leden tijdens de introductieweken!

Kijk voor meer informatie op www.dehsv.nl of stuur een mail naar Info@dehsv.nl.