Wie bepaalt de grenzen?
Je kunt er niet omheen. Iedereen heeft er inmiddels wel over gehoord. De uitzending van BOOS van donderdag 20 januari 2022 over de Voice. Iedereen had het erover en vond er wat van, maar wat doet het met je als je zoiets zelf hebt meegemaakt. Dat er enorm veel moed voor nodig is om hiermee naar buiten te komen is wel duidelijk. Hoe kunnen we met elkaar ervoor zorgen dat dit makkelijker wordt en wat zorgt ervoor dat veel vrouwen, maar zeker ook de mannen die dit overkomen deze hoge drempel ervaren.
Allereerst waar kun je terecht als zoiets je overkomt. Centrum seksueel geweld is dé organisatie die gespecialiseerd is voor de acute opvang en zorg voor slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hier kun je terecht voor hulp en ondersteuning. Ook voor al je vragen kun je bij hun terecht. Dit kan ook anoniem. Op de site van Centrum seksueel geweld kun je ook veel informatie vinden over dit thema. Er is informatie voor de slachtoffers, maar ook voor de naaste van de slachtoffers en natuurlijk voor professionals.
Ook de campagne van Rutgers #Tothier heeft veel informatie over seksueel overschrijdend gedrag en neem eens een kijkje op Rutgers.nl
Ben je nog niet helemaal klaar met het onderwerp, of wil je gewoon testen of jouw flirt skills niet net over de grens gaan, kijk dan eens op de site benjeoke.nl. Hier vind je ook wat je kan doen als je iets ziet gebeuren, of wanneer het jezelf overkomt.
Dan niet geheel onbelangrijk om mee af te sluiten. Wat is nu eigenlijk seksueel grensoverschrijdend gedrag? Bij seksueel grensoverschrijdend gedrag gaat het om gedrag of toenaderingen die seksueel van aard zijn en de grenzen van het slachtoffer overschrijden. Dit kan fysiek, of online zijn.
Die grens is voor iedereen anders en wordt bepaald door diegene die het overkomt. En het aller belangrijkste…. Het is nooit jouw schuld, als dit je overkomt!!