Welkom in Breda, waar de gemeente gft, papier en plastic bij je thuis ophaalt. Wist je dat ongeveer 85% van het huishoudelijk afval nog bruikbaar is? Het afval dat we scheiden kan gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten. Zo houden we steeds minder restafval over. En dat is weer goed voor het milieu. Kortom, we worden er allemaal beter van.

Om het afval goed te scheiden staan er bij je huis 3 groene containers met gekleurde deksels. Plastic verzamel je in de container met oranje deksel, groente-, fruit- en tuinafval (gft) in de container met groen deksel en de container voor papier en karton heeft een blauw deksel. Wanneer deze containers worden geledigd vind je in www.mijnafvalwijzer.nl  of afvalwijzer app.

De verzamellocaties van glas en textiel vind je ook in de afvalwijzerapp. Het restafval dat je na scheiding van de genoemde fracties overhoudt, breng je naar een ondergrondse container bij jou in de buurt. Deze kun je openen met je afvalpas.

Je houdt je afvalpas voor het display, je hoort een klik, de klep kan nu open. In de trommel van de container past 1 afvalzak. Sluit de klep van de container. De afvalzak valt in de container. Je kunt de container met je afvalpas zo vaak openen als nodig is. Per adres wordt 1 afvalpas verstrekt, dus hang de afvalpas op een makkelijke plaats in het studentenhuis, zodat je er allemaal bij kunt.

Verhuis je naar Breda of wissel je van woonruimte en heb je spullen nodig of juist teveel. Vindingrijk is een kringloopwarenhuis (Riethil 6) waar je spullen kunt kopen en brengen of thuis laten ophalen.

Spullen die niet meer hergebruikt kunnen worden kun je naar een van de milieustraten brengen (kijk voor de openingstijden op www.breda.nl/afval) of gratis laten ophalen door de gemeente (bel 14 076 of kijk op www.breda.nl/grofvuil ).