Ga naar ROOM.NL

DUWO is een sociale studentenhuisvester en heeft ca. 32.000 studentenkamers en studentenwoningen in Amsterdam en omgeving, Delft, Den Haag, Deventer, Haarlem, Leiden en Wageningen.

De studentenwoningen van DUWO vallen onder de sociale woningbouw. Dat betekent dat ze voor bijvoorbeeld huurprijs en kwaliteit onderhevig zijn aan regels van de overheid. Zo moeten de woningen betaalbaar zijn voor studenten. Je vindt de DUWO-woningen op het online aanbodplatform ROOM.nl, waar je je al vanaf 16 jaar kunt inschrijven. Voor meer over de studentenwoningen van DUWO: DUWO.nl.

Kamernood

In Nederland bestaat een groot tekort aan studentenhuisvesting en het is niet makkelijk om een studentenkamer te vinden. Schrijf je daarom zo vroeg mogelijk in. Op ROOM.nl kost dat éénmalig 35 euro. Daarmee blijf je acht jaar ingeschreven en bouw je inschrijftijd (wachttijd) op. Dus ook als je eerst een kamer hebt gevonden die je niet zo bevalt, kun je daarna zonder bijkomende kosten opnieuw reageren op iets anders. Tip: de inschrijfduur voor een kamer in een studentenhuis is vaak korter dan voor een zelfstandige woning (eigen voordeur, wc en keuken).

ROOM.nl
Aanbodplatform ROOM.nl probeert zoveel mogelijk studentenwoningen op één plek bijeen aan te bieden. Behalve van DUWO vindt je er woningen van andere studentenhuisvesters en woningcorporaties. Het gaat om studentenhuisvesting in Amsterdam, Delft, Den Haag, Leiden, Haarlem, Groningen, Wageningen en Deventer.

Schrijf je in en ga zoeken.

Veel succes!