Net begonnen aan je studie en nieuw in het wereldje van studeren, (huis)feestjes, budgetmaaltijden en alles wat bij het studentenleven komt kijken? Deze tips helpen je erdoorheen!

Tips voor je studie

  1. Het is vaak verleidelijk om een nacht door te halen vlak voor je tentamen. Toch is dat geen goed idee: een goede nachtrust is namelijk essentieel wanneer je nieuwe kennis wil opdoen en informatie wil onthouden.
  2. Houd het voor jezelf overzichtelijk door bij te houden wat je wanneer gaat doen, maar stel vooral realistische doelen. Een planning waarvan je van tevoren al weet dat je het niet gaat halen, heeft weinig zin. Denk hierbij ook na over op welke momenten van de dag je het meest efficiënt bent en plan op die momenten het ingewikkeldste werk in. En vergeet niet ook altijd wat tijd te nemen voor ontspanning!
  3. Zorg ervoor dat je in alle rust kunt studeren. Thuis werken is prima, maar minder prettig als je luidruchtige huisgenoten hebt. In dat geval is een dagje in de universiteitsbibliotheek een beter plan.

Bespaartips

  1. Zoek een bijbaantje, als bijlesdocent bij Bijlesnetwerk bijvoorbeeld. Hierbij bepaal je zelf wanneer en hoeveel je werkt en ben je ook nog eens actief bezig met alle kennis die je de afgelopen jaren hebt opgedaan.
  2. Stukje maand over aan het eind van je geld? Er zijn genoeg maaltijden die je in een budgetversie kunt maken: pasta, héél veel soep, nasi en ga zo maar door. Bespaar extra door met vrienden te eten: Koken voor meerdere personen is vaak goedkoper per persoon en nog gezelliger ook!
  3. Zoek een goedkope sport. Hardlopen is gratis kun je ook nog eens makkelijk tussendoor inplannen. Zorg wel even voor goede schoenen. Daarnaast kun je vaak ook een goedkoop sportabonnement afsluiten via de universiteit/hogeschool.

Maar bovenal: Geniet van je studententijd en haal alles eruit wat erin zit!