De Sportraad Utrecht is dé koepelorganisatie die de belangen van alle Studenten Sport Verenigingen (SSV’s) en haar leden uit Utrecht behartigt. Studenten van allerlei verschillende onderwijsinstellingen en opleidingen schrijven zich jaarlijks in bij een van deze verenigingen of komen zelf sporten bij Sportcentrum Olympos.

De Sportraad Utrecht vertegenwoordigt de 31 aangesloten SSV’s en met de individuele sporters erbij opgeteld zijn dat ruim 12.500 actieve Utrechters. Samen vormen zij Team Utrecht. Naast de bekende sporten zoals voetbal, hockey, volleybal en tennis, kun je o.a. ook klimmen, squashen, (stijl)dansen en uiteraard roeien. Alle SSV’s worden bestuurd door een groep jonge studentenbestuurders, die over het algemeen gedurende één seizoen de leiding over de vereniging hebben. Dit geldt ook voor de Sportraad Utrecht, elk jaar beleeft er weer een nieuwe groep een sportief, uitdagend en leerzaam jaar. 

De Sportraad Utrecht heeft veruit het meeste contact met de besturen van de verenigingen en fungeert vaak als schakel tussen deze verenigingen, maar ook als verbinder met andere grote organisaties. Dit zijn organisaties zoals Sportcentrum Olympos, de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht, de Gemeente Utrecht en Stichting Studentensport Nederland. Allerlei partijen die iets willen met de Utrechtse studenten(sport) of waarvan wij iets willen. 

Om de belangen van de SSV’s goed te kunnen behartigen, uitdagingen binnen de Utrechtse Studentensport aan te pakken, mooie evenementen te kunnen organiseren en subsidies op de beste manier te kunnen verdelen, wordt er elk jaar in kaart gebracht welke concrete plannen er dat jaar uitgevoerd moeten worden. Het bestuur van de Sportraad doet dit niet alleen, maar in samenwerking met de SSV bestuurders, enkele commissies, de Raad van Advies en de organisaties om haar heen. 

Wil je meer weten over de Sportraad Utrecht of heb je vragen over de studentensport in Utrecht? Kijk dan op: https://sportraadutrecht.nl/ of neem contact op via: secretaris@sportraadutrecht.nl.