Het cultuurcentrum van de VU

De Griffioen is het cultuurcentrum van de Vrije Universiteit in de internationaal georiënteerde studentenwijk Uilenstede, op de grens van Amsterdam en Amstelveen. In de grote theaterzaal staan minstens drie avonden per week optredens op het programma: cabaret, theater, muziek en dans.

De voorstellingen zijn voor iedereen toegankelijk en de prijzen liggen laag. Studenten krijgen ook nog eens zes euro korting op de normale toegangsprijs.

In het najaar van 2018 staan onder anderen cabaretiers Marc-Marie Huijbrechts, Yora Rienstra, Javier Guzman, De Partizanen, Patrick Laureij, Pieter Derks en Lenette van Dongen, muzikanten Hadewych Minis, Sjors van der Panne, Thomas Acda, Mathilde Santing, Lavalu en Spinvis en theatermakers Bram van der Vlugt, George van Houts, Krisztina de Chatel en Wim Hof The Iceman op het Griffioenpodium. En eh … Brigitte Kaandorp, Najib Amhali en Maarten van Rossem komen ook.


Foto: Mark Engelen

Foto: Roger Cremers

Het Filmhuis Griffioen vertoont op dinsdag en donderdag om 19.30 uur en op vrijdag om 18.30 en 21.00 uur in haar eigen intieme zaaltje met uitstekend beeld en geluid recente hits, klassiekers en onbekende juweeltjes. Het aanbod varieert van literatuurverfilmingen tot actuele documentaires. Studenten betalen voor een film slechts vijf euro, met je Cineville-pas is de toegang gratis.

Daarnaast kun je op het cultuurcentrum kiezen uit zo’n honderd cursussen op het gebied van beeldende kunst, dans, muziek en toneel , of individueel aan de slag in de muziekruimtes. Van afromix tot zen-meditatie, van edelsmeden tot fotografie, van mindfulness tot massage, van gitaar tot zang, van cabaret tot toneel en van buikdans tot salsa: het is te doen in de Griffioen.


Foto: Koos Breukel

Foto: Jitske Schols

In de gezellige foyer van de Griffioen is iedereen welkom om voor of na de voorstelling of cursus een drankje te drinken. Kom eens langs of kijk op de kleurrijke website www.griffioen.vu.nl. Daar vind je het volledige programma en kun je meteen kaartjes kopen.

Cultuurcentrum VU, Griffioen
Uilenstede 106 Amstelveen
www.griffioen.vu.nl