Als student wil je je geldzaken natuurlijk goed geregeld hebben. Rabobank Regio Den Haag helpt je om grip te houden op je geld, zodat jij je tijd kunt besteden aan studeren en genieten van deze bijzondere periode.

Bij de Rabobank weten we hoe belangrijk je studententijd is. Het is dé tijd waarin je de basis legt voor je carrière en persoonlijke toekomst. Maar ook de tijd waarin je leeft in je eigen ritme. Je wilt je financiën slim regelen, wanneer het jou uitkomt. De diensten van de Rabobank maken bankzaken voor studenten een stuk gemakkelijker.

Intern studententeam
“Wat wij als bank belangrijk vinden is dat studenten de controle hebben over hun eigen financiën”, vertelt Jochem Ovaa, manager Dagelijkse Bankzaken bij Rabobank Regio Den Haag. “Onze bank heeft  intern een studententeam dat bestaat uit diverse adviseurs. Zij zorgen er onder andere voor dat de bank aanwezig is bij lokale evenementen voor studenten en zijn het eerste aanspreekpunt voor studenten.”

Rabo3

Groei Haagse studentengemeenschap
Den Haag is in de afgelopen paar jaar steeds meer een echte studentenstad geworden. Met de start van het Leiden University College The Hague en de start van de bacheloropleiding International Studies, heeft Den Haag een grote groep nationale en internationale studenten erbij gekregen. “Wij hebben veel contact met de universiteit en de Haagse hogescholen”, gaat Jochem verder. “Dit contact kent verschillende vormen. Zo verzorgen wij gastcolleges over financiële educatie, maar ook brainstormsessies over de behoeften van studenten als het gaat om bankzaken. Doel van deze sessies is om hiermee onze dienstverlening aan studenten verder te kunnen optimaliseren.”

Behoefte aan sociaal contact 
“Uit brainstormsessies blijkt dat studenten veel behoefte hebben om andere studenten in Den Haag te leren kennen”, aldus Jochem. “Deze wens leeft vooral bij studenten die oorspronkelijk niet uit Den Haag komen. Zij willen naast hun studie ook een sociaal netwerk opbouwen. Om in deze sociale behoefte van studenten te voorzien, was onze bank afgelopen jaar onder meer partner van de HOPweek, de officiële introductieweek van Universiteit Leiden in Den Haag.”

Speciaal pakket voor studenten
De Rabobank investeert ook in studenten qua producten. Het Rabo StudentenPakket is een gratis betaalpakket voor studenten aan het mbo, hbo of de universiteit. Je regelt je bankzaken via internet of mobiel en je krijgt een bankpas die je kunt gebruiken in binnen- en buitenland. Via de Rabo Alerts  ontvang je een sms of e-mail wanneer je stufi is gestort of wanneer je rood staat. Met het Rabo StudentenPakket krijg je ook exclusief toegang tot onze Rabo StudentenSpecials. Op www.rabostudentenspecials.nl vind je regelmatig nieuwe aanbiedingen voor studenten. Als student met een Rabo StudentenPakket krijg je bovendien een flinke korting op belangrijke verzekeringen van Interpolis.

Startersdesk Rabobank
Wil je tijdens of na je studie een eigen bedrijf starten, dan kun je terecht bij de Startersdesk van de bank. Ervaren adviseurs helpen je hier op weg met een goed bedrijfsplan, tips en handige tools. Adviseurs van de Startersdesk zijn goed op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in de Haagse regio. Zo kunnen zij echt meedenken over de kansen voor jouw bedrijf. De eerste twee jaar kom je in aanmerking voor aantrekkelijke voordelen, zoals korting op je zakelijke betaalrekening.

Meer informatie
Wil je meer informatie over wat de Rabobank voor jou als student kan betekenen?
Ga dan naar www.rabobank.nl/denhaag of bel (070) 371 88 88 (24 uur per dag bereikbaar).

Logo-Rabobank-transparant