Stap in voor een wereldtijd!

Aanstaande student? Ouderejaars? Sport je graag? Word dan lid bij Gyas! Gyas is een unieke studentenvereniging in Groningen. Naast het actieve van een studentensportvereniging heeft Gyas een bruisend verenigingsleven met feesten, borrels en Bootenhuyschmaaltijden.

De reden dat Gyas met 1100 actieve leden de grootste studentensportvereniging van Noord-Nederland is, komt doordat er een cultuur is waarin roeien en het studentenleven prima naast elkaar kunnen bestaan. Ieder jaar worden er ruim 330 nieuwe leden lid bij Gyas.

Je hoeft niet te kunnen roeien om lid te worden bij Gyas
Als eerstejaars begint het seizoen natuurlijk met roeien en wel in de afroeiperiode. In deze periode word je door coaches de basis van het roeien bijgebracht. Bijna niemand – uitzonderingen daar gelaten – van de eerstejaars leden die ieder jaar lid worden, heeft ooit eerder in een roeiboot gezeten. Toch roei je na een korte periode al je eerste wedstrijd op de Bosbaan in Amsterdam. Naast roeien is de Afroeiperiode ook een introductieperiode waarin je kennismaakt met de andere Gyas-leden. Het hoogtepunt van de Afroeiperiode is het eerstejaarskamp en de afsluiter is de afroeidag. Op de afroeidag roei je een aantal wedstrijden tegen de andere eerstejaarsploegen en ‘s avonds is er een groot feest op het Bootenhuysch. De afroeiperiode is een proefperiode; je kunt altijd nog besluiten je af te melden na deze periode, zonder verdere kosten.

Lang niet alle eerstejaars Gyas-leden zijn ook daadwerkelijk eerstejaars student. Het merendeel misschien wel, maar ieder jaar zijn er ook veel ouderejaars studenten die de weg naar Gyas weten te vinden. Dit maakt Gyas tot een zeer gevarieerde vereniging.

  • Met ruim 1100 actieve leden de grootste studentensportvereniging van Noord-Nederland
  • Binnen een jaar uitgroeien tot wedstrijdroeier op topniveau.
  • Met zeven Gyanen die dit jaar actief zijn op internationale toernooien en eerstejaarsachten die bij de top van Nederland horen, één van de toonaangevende roeiverenigingen in Nederland.
  • De afgelopen 20 jaar structureel vertegenwoordigd op de Olympische Spelen met meerdere medailles om trots op te zijn.
  • Comptetieroeien en met je ploeg wedstrijden starten door heel Nederland.
  • Jezelf ontwikkelen bij een van de vele commissies.
  • Fantastische borrels, feesten en andere activiteiten.
  • Een prachtig Bootenhuysch dichtbij de stad met kroeg, botenloods en krachtruimte.
  • Als roeiploeg vrienden voor het leven maken!

www.gyas.nl