Door Tropenarts Peter de Beer Maastricht

De Reizigerskliniek Dr. De Beer Travel Clinic richt zich, naast de algemene reiziger, speciaal op jongeren/studenten op reis, reizigers met chronische aandoeningen en oudere reizigers. Ook wordt medische begeleiding van groepsreizen verzorgd, zoals voor het orkest van André Rieu op tournee.

Dokter Peter de Beer, van huis uit huisarts, heeft als NTVG-geregistreerd tropenarts in humanitaire projecten gewerkt in Afrika. Nadien is hij gespecialiseerd in reizigersgeneeskunde en International Health. Hij is daarnaast actief lid van The International Society of Travel Medicine (www.istm.org) en LCR Nederland.

Voor de: pre-travel counseling
Bij jongeren/studenten bestaat een steeds grote belangstelling om te reizen. Een reis van drie maanden of langer is tegenwoordig geen uitzondering meer. Werken en reizen in het buitenland is avontuurlijk en geeft je de mogelijkheid om op een bijzondere manier in contact te komen met de lokale bevolking. Wij helpen je, als ervaren professionals, de noodzakelijke informatie en een risico-inschatting te geven en maken een advies op maat voor je reisdoel: stages, werk, rondreizen, bergbeklimmen, fietstochten, duiken et cetera. Door de genomen maatregelen, zoals noodzakelijke inentingen, advies over bijvoorbeeld malaria, Zika, Hepatitis a en b en Dengue. Het kan meestal worden voorkomen dat men ziek wordt op reis, of erger nog: met soms ziekenhuisopnames ver van huis, beëindigen van reis en/of repatriëring naar huis.

Tijdens de reis
Doordat Dr. De Beer een groot wereldwijd artsennetwerk in stand houdt, kan in voorkomende gevallen bij de eigen cliënten van de Reizigerskliniek medisch advies op afstand worden gegeven. Ook heel fijn voor het thuisfront!

Na de reis
Bij klachten na de reis wordt in overleg met de huisarts verder naar een oorzaak en passende behandeling gezocht.

International Student
Health care service varies in each countries. We also offer medical care for international students. With our extensive knowledge in the Dutch and global health care systems, we support international students.

Afspraak maken
Online kun je heel gemakkelijk aangeven wanneer je een afspraak wilt plannen. Vervolgens wordt er contact met je opgenomen om de afspraak te bevestigen.

Let op: maak op tijd je afspraak voor je advies en vaccinatie planning. Het kost vaak meer tijd dan je denkt!

Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht
Medisch Centrum Annadal
Poli 15A-03
(043) 737 01 21
TravelClinicMaastricht.nl