Tilburg University is een universiteit gespecialiseerd in mens- en maatschappijwetenschappen. Tilburg University is een universiteit met een eigen gezicht. Het onderwijs is overzichtelijk en studenten hebben de beschikking over allerlei moderne voorzieningen.

Het aanbod van de opleidingen is zeer breed. Zo zijn er naast de 20 bacheloropleidingen ruim 50 masteropleidingen. Een aantal masters richten zich op het bedrijfsleven of maatschappelijke functies. Daarnaast zijn er ook verschillende researchmasters. Deze bereiden je voor op een wetenschappelijke carrière. Alle masters zorgen voor verdieping en uitdaging na een bacheloropleiding.

Alle opleidingen zijn verdeeld over een aantal wetenschapsgebieden:
• Economie en Management
• Communicatie
• Cultuur
• Religie
• Filosofie
• Theologie
• Rechtsgeleerdheid
• Sociale Wetenschappen

Meer informatie: www.tilburguniversity.edu/bachelor

Voorlichtingsdagen en proefstuderen
Ben je geïnteresseerd geraakt? Je bent van harte welkom om je te laten informeren over Tilburg University tijdens de voorlichtingsdagen. Als je een goed idee hebt welke opleiding je wilt gaan volgen, kun je een dagje komen proefstuderen. Je leert direct al studenten en docenten kennen, maar je kunt ook de sfeer proeven om zeker te weten dat jij je hier de komende jaren thuis voelt. Op deze manier kom je erachter of het beeld dat je hebt van de opleiding enigszins overeenkomt met de werkelijkheid en of de opleiding ook echt iets voor jou is.

Student Service Center (SSC)
Het SSC begeleidt studenten en afgestudeerden van Tilburg University bij hun studiekeuze, opleidings- en loopbaanvragen. Daarnaast kun je hier ook om advies en ondersteuning vragen wanneer je gaat starten op de arbeidsmarkt. Het SSC organiseert ook trainingen en work- shops om je te ondersteunen, maar je kunt ook individueel advies krijgen.

Sporten
Als je eens lekker wilt ontspannen, kun je bij Tilburg University gebruik maken van de moderne sportfaciliteiten. Het universitaire sportcentrum ligt vlakbij de campus en is dus makkelijk bereikbaar. Het sportcentrum heeft twee sporthallen, een fitnessruimte, twee squashbanen en een kunstgrasveld voor tennis en hockey. Hou je meer van extreme sporten? Dan heeft het sportcentrum ook een klimwand. In de sauna kun je na het sporten even ontspannen. Om te kunnen sporten moet je een sportkaart aanschaffen. Kijk op www.tilburguniversity.edu/sportcentrum voor alle informatie en tarieven.

Studeren in het buitenland
Om voorbereid de internationale arbeidsmarkt op te gaan, biedt Tilburg University verschillende mogelijkheden om tijdens je studie naar het buitenland te gaan. Je kunt bijvoorbeeld een semester in het buitenland volgen. Ook kun je in het buitenland een conferentie bezoeken of een onderzoek uitvoeren.

Warandelaan 2
5037 AB Tilburg
(013) 466 91 11
www.tilburguniversity.edu